top of page

Rasinkylälle on syntynyt kylän yhteinen kesätapahtuma

Rasinkylässä pidettiin lauantaina tapahtuma, johon otti osaa runsaasti niin kyläläisiä kuin muitakin kuntalaisia ja lomalaisia. Tapahtuma toimi kirpputorin nimellä, mutta se oli vain osa tapahtumaa, sillä Rasinkylän entisellä koululla oli tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Paikalle kerääntyi nyt toista kertaa järjestettyyn tapahtumaan satakunta ihmistä.

Kolme vuotta sitten Kelkka-ahon sisarukset Arja ja Paula saivat savusaunan kuistilla ajatuksen, että Rasinkylällä voisi olla jonkinlainen tapahtuma kesällä, jolloin moni entinen kyläläinen on paikalla. Tapahtumassa entiset ja nykyiset kyläläiset voisivat tavata toisiaan.

Rasin Erän puheenjohtaja Kari Hiltunen innostui ajatuksesta ja oli sitä mieltä, että ilman muuta metsästysseuran tilat entisen Rasinkylän koululla ovat käytettävissä tapahtuman järjestämiseen.

- Kari sanoi, että metsästysseura voi osallistua kahvitarjoilun järjestämiseen ja viime vuonna seura tarjosikin kahvit kaikille kävijöille, Oikarinen kertoi.

Tänä vuonna tarjoilu laajeni makkaranpaistoon, joka tapahtui kodassa ja jossa jokainen sai paistaa itse makkaransa ja samalla seurustella muiden kanssa.

- Mitä on jutellut paikalle tulleiden ihmisten kanssa, niin on tykätty, että on mahtavaa, kun kahvit ja makkarat eivät maksa mitään. Parasta on kuitenkin ollut se, että näkee vanhoja tuttuja, joita ei ole kymmeniin vuosiin nähnyt ja vielä entisen koulun pihapiirissä.


Tuomo Seppänen, kuva Risto Oikarinen

237 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page