top of page

Puolangan Kennelkerholle ykköstila Vaarojen Haukuissa


Kuudennen kerran järjestetty Vaarojen haukut toi ensimmäisen kerran ykköstilan Puolangan Kennelkerhon omalle jäsenelle, kun Sauli Rusasen karjalankarhukoira Makka haukkui ylivoimaisen ykköstilan 91 pisteellä. HIRV-1-tuloksella ja kisan voitolla Makka saa CACITin eli kansainvälisen käyttökoesertifikaatin.

Seitsemänvuotias Makka otti jo aiemmin tänä syksynä Puolangan Kennelkerhon hirvenhaukkumestaruuden, joten ykköstiloja on tälle kaudelle kasassa jo kaksi.

- Ihan hyvä päivä oli. Vähän märkää oli ja hajut olivat huonot. Makka on jälkivainuinen koira ja sillä kesti mennä jälkeä pitkin tovin ennen kuin sai hirven ylös, Sauli Rusanen kertoi päivän kulusta.

Makka teki tasaisen varmaa työtä koko koeajan. Haku kesti 90 minuuttia ja sen jälkeen haukut, karkot, seurannat ja uusintahaukut seurasivat toisiaan.

Makka on Rusasen mukaan tottelevainen koira, joka pitää yhteyttä mieheen ja sen myös saa pois metsästä isännän niin halutessa.

- Erän päättyessä koira tulee pois pillillä kutsuttaessa. On hyvin yhteistyökykyinen koira, Rusanen kiitteli ja rapsutti tyytyväistä metsäkaveriaan kokeen jälkeen.

Vaarojen Haukuista enemmän 2. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

171 katselukertaa0 kommenttia

Commenti


bottom of page