top of page

Puolangalle 17 miljoonan euron lottopotti

Puolangan kunnan tytäryhtiö Honkainfra oy on saanut noin 5,6 miljoonaa euron tuen biokaasulaitoksen rakentamiseen. Tuen on myöntänyt Työ- ja elinkeinoministeriö.

Rahoitus tulee Euroopan Unioin elpymis- ja palautustukivälineestä eli niin sanotusta RRF-rahastosta, josta Työ- ja elinkeinoministeriö jakoi tämän viikon maanantaina uuden energiateknologian hankkeille tukea yhteensä 31 141 546 euroa.

Puolangan biokaasulaitohankkeen kokonaisbudjetti on lähes 17 miljoonaa euroa, josta tuen osuus on tuo 5,6 miljoonaa. Loppurahoitus noin 11,4 miljoonaa euroa on ulkopuolista rahoitusta.

Honkainfra oy:n toimitusjohtaja Heikki Kannianen kertoi, että hankkeen puitteissa on käyty neuvotteluja rahoituksen järjestämisestä jo pidemmän aikaa. Nykyinen biokaasulaitos on valmistunut viime vuonna ja biokaasulaitoshankkeen aikana alettiin jo kehitellä jatkohanketta, jolla biokaasulaitoksen toimintaa saataisiin laajennettua ja tehostettua.

Hän kertoi, että Honkainfra ei tule olemaan yksin toimijana, vaan biokaasulaitoksen rakentamiseen tullaan perustamaan oma yhtiö.

- Ulkopuolisen rahoituksen saamiseksi on käyty neuvotteluja jo pidemmän aikaa, ja nyt on jo allekirjoitettu aiesopimus merkittävän toimijan kanssa. Lopullinen sopimus julkistetaan yhdessä Honkainfran ja kyseisen toimijan kanssa tämän vuoden aikana ja todennäköisesti jo marraskuussa, Kanniainen kertoi.


Tarkemmin biokaasulaitoshankkeesta Puolanka-lehdessä 16.10.


Tuomo Seppänen

213 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page