top of page

Osmangan Erän kosteikolla on useita myönteisiä vaikutuksia ympäristöön


Laura Tolonen, kuva Juha Siekkinen / Kosteikkomaailma


Viime viikon tiistaina Raappananmäellä Osmankajärven rannan läheisyydessä vietettiin Kainuun ensimmäisen SOTKA-kosteikon avajaisia. Paikalla oli lähiseudun asukkaita ja heistä oli mukava päästä kokoontumaan ja vielä niin hyvästä syystä.

Osmangan Erän kosteikko on osa Suomen riistakeskuksen SOTKA-kosteikot-hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa vesilintujen pesimiseen sopivia kosteikkoja, jotta vesilintujen taantumaa saataisiin käännettyä. Hanke on ollut nyt käynnissä neljä ja puoli vuotta ja sen aikana on valmistunut 50 kosteikkoa ympäri Suomea. Ne painottuvat lintujen päämuuttoreittien varrelle eli rannikko-Suomeen. Kainuussa toinen kosteikko on tekeillä Suomussalmelle.

Paavo Moilanen on Osmangan Erän puolesta kipparoinut hanketta. Hän kertoi, että kun Osmankajärveen Kongasjoen niskalle patohankkeelle haettiin lupaa aluehallintovirastolta ja ely-keskukselta, niin esiin oli noussut mitä muita hankkeita järven hyvinvoinnin eteen voisi tehdä. Kosteikko auttaa vesilintujen poikueita, mutta se tarjoaa myös suurta apua järven tilaan. Raappananmäeltä valuu merkittävät määrät vesiä Osmankajärveen.


Osmangan Erän kosteikkohankkeesta ja sen merkittävistä vaikutuksista alueen luonnolle lsiää Puolanka-lehdessä 21.8.

72 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page