top of page

Matti Karhulla on takana 45 vuotta asiakaspalvelua


Matti Karhu katsoo tyytyväisenä, mutta ehkä hieman haikeana, kun Jarmo Tolonen kurvaa Karhujen Karikon mökin pihasta kohti asiakasajoa taksilla, joka vielä kesäkuussa oli hänen työkalunsa.

- Hyvältä tuntuu, että homma jatkuu, hän toteaa katsellessaan Jarmo Tolosen lähtiessä matkaan.

Hän totesi, että eläkeikään on vielä puolisen vuotta, mutta yritystoiminnan lopettaminen ei ole ihan yksinkertainen asia ja nyt kun taksin viestikapula on siirtynyt nuorempiin käsiin, on hän tyytyväinen tilanteeseen.

Matti Karhun ura taksiautoilijana alkoi 45 vuotta sitten. Matin Jaakko-setä ajoi aikoinaan taksia, ja Matin tie kohti taksiyrittäjän päätepistettä, joka elokuussa tuli vastaan, alkoi vuonna 1979.

- Sain heinäkuussa 1979 ajoluvan ja pääsin ajamaan koululaiskyytejä elokuussa. Rupesin tuolloin ajamaan Jaakolle taksia.

Hän totesi, että taksikuskina oli aina mukava lähteä töihin. Taksikuskin uran alkuaikoina taksien käyttö ja ajot olivat erilaisia kuin tänä päivänä, jolloin taksia harvemmin tarvitaan ja taksiyrittäjän kalenterin täyttävät Kela-kyydit.

- Ennen puhelin soi, ja laitettiin paperille ylös, mihin mentiin. Oli lentopallo- ja jääkiekkokyytejä sekä hää- ja syntymäpäiväajoja.

Matti kertoi, että ajat alkoivat muuttua tällä vuosituhannella. Asiakaspalvelutyö itsessään on samanlaista kuin aikaisemminkin, mutta tekniikka on tuonut muutoksen työtapaan.

- Nyt se tuo laite sanoo, mitä tehdään.

Lue enemmän 11. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

329 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page