top of page

Kuka riisti poron hengen?


Tuloksekkaasta vihjeestä on luvattu 2000 euron palkkio. Kuvan poro ei liity tapaukseen.

Viime viikon alkupuolella Tervajoelta Kinkeliltä on löydetty poron kuolinpanta. Pannassa on paikannin, joka aloittaa hälyttämisen sen oltua tietyn ajan paikallaan. Näljängän paliskunnan poroisäntä Jari Heikkinen kertoo, että nyt on syytä epäillä, että joku on tappanut poron ja hävittänyt jäljet. 

- Panta oli tarttunut joessa olevaan oksaan. Se on ehjä eikä siinä ole jälkiä. Todennäköisintä on, että joku on sen porolta ottanut ja nakannut sinne, Heikkinen kertoi.

Kainuun alueella toimivista paliskunnista Näljänkä, Halla ja Hossa-Irni ovat luvanneet 2000 euron palkkion vihjeestä, joka johtaa tekijän löytämiseen. Tiedot voi toimittaa Heikkiselle. Hän kertoi, että myös tekijällä on mahdollista tunnustaa ja selvittää asia. 

Kyseinen poro oli Heikkisen oma vaadin eli lisääntymisikäinen naarasporo. Poron käypään arvoon vaikuttaa muun muassa sen ikä. Vaatimen arvossa huomioidaan sen liha-arvon lisäksi sen tuottamien vasojen liha-arvo kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Näin arvoksi muodostuu noin 1500 euroa. 

Heikkinen kertoi, että tämäntyyppisiä porovarkauksia sattuu aina silloin tällöin, mutta isompaa ongelmaa siitä ei ole muodostunut. Kuitenkin jokainen poro on pois sen omistajalta.

Puolanka-lehti 4. syyskuuta 2024


Laura Tolonen

168 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page