top of page

Kimmo Oikarinen väitteli tohtoriksi


Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion historian ja yhteiskuntaopin opettaja Kimmo Oikarinen väitteli tohtoriksi elokuussa. Virallisesti hän valmistuu lokakuun 15. päivänä.

Hänen väitöstyönsä nimi on Perinteitä ja modernisaatiota - Kainuun kruununmetsätorpparit 1860-luvulta 1920-luvulle. Vastaväittelijänä oli dosentti Heikki Roiko-Jokela Jyväskylän yliopistosta.

Oikarinen tuli Puolangalle opettajaksi viime lokakuussa. Hän on kotoisin Hyrynsalmelta, mutta opinnot veivät hänet pariksikymmeneksi vuodeksi Ouluun. Hän on kuitenkin aina ajatellut paluuta kotikonnuille päin. Nyt kesällä hänen perheensä muutti Hyrynsalmelle.

Oikarinen kertoi, että asiat loksahtivat paikalleen hyvin. Hän on myös viihtynyt työpaikallaan Puolangalla.

- Täällä on hyvät puolensa koulussa. Työyhteisön koen olevan mukavan ja saan apua tarvittaessa. Lukio on pieni ja mukava ja siellä parhaimmillaan pystyy antamaan hyvin henkilökohtaista opetusta, Oikarinen kertoi.

Väitöskirjan aiheeseen hän törmäsi jo tehdessään gradu-tutkielmaa, joka sekin liittyi Kainuun historiaan. Kruununmetsätorpparit ovat myös vähemmän käsitelty aihe.

- Isoisäni isä perusti kruununmaalle asutuksen 1890-luvulla, joten tämä on jollain tavalla ollut tuttu aihe. Se kiinnosti ja ajattelin, että tuossa olisi tuollainen vähemmän tutkittu aihe, Oikarinen kertoi valinnastaan.

Lue enemmän 25. syyskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen




40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page