top of page

Kim opettaa Vietnamista tänne lukioon hakeville suomea

Suomen kieltä vietnamilaisille opettava Kim Nguyet Minh Ngo eli tutummin Kim vieraili Puolangalla syyskuun alkupuolella. Hän kävi tutustumassa Puolangan lukioon ja samalla myös muihin lähikuntien opiskelupaikkoihin. Kimin vierailun taustalla on Puolangan lukioon talvella tulleet opiskelijat, joista toinen on Vietnamista.

Puolangan kunnassa töissä ollut Sami Aalto on jo vuosien ajan rakentanut verkostoa Kiinan, Singaporen ja Vietnamin matkailuun Puolangalle. Tänä aikana hän on törmännyt Finest Future -yritykseen ja etenkin sen kautta Suomeen opiskelemaan pyrkiviin tai jo tänne tulleisiin nuoriin.

- Olen tavannut vietnamilaisia, jotka ovat kuusi kuukautta opiskelleet Finest Futuren kautta suomea ja he osaavat sanoa vain kiitos, päivää ja näkemiin. Olen tavannut heitä vaikka kuinka paljon ja huomannut, että siellä on keskitytty vain kielioppiin, ei puhumiseen ja kuullun ymmärtämiseen, Aalto kertoi.

- Olemme nyt täällä lähteneet liikkeelle konseptilla, joka tukisi Puolangan lukiota sekä muitakin tässä mukana lähellä olevia oppilaitoksia, kuten Suomussalmella ja Vaalassa. Yritän itse olla tässä kontaktina ja tuoda oman panokseni siihen, että Puolangan lukio saisi uusia oppilaita.

Sami Aalto pitää vietnamilaisopiskelijoiden Suomeen ja Puolangalle tulon avainhenkilönä Kimiä.

- Hän on sellainen henkilö, joka pystyy opettamaan riittävän hyvää suomea, jotta Vietnamista voi tulla tänne lukioon opiskelemaan, Aalto painotti.

- Me autamme vietnamilaisia nuoria ja myös aikuisia opiskelemaan ja tottumaan suomen kielen käyttöön sekä paikan päällä Vietnamissa että verkko-opiskeluna internetin kautta, Kim totesi.

Aiheesta enemmän 18. syyskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen, kuva Sami Aalto

112 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page