top of page

Kalliuskosken uusi silta otettiin käyttöön


Kalliuskosken sillan äärellä oli perjantaiaamuna uuden sillan käyttöönotosta ja luovutuksesta tiekunnalle tyytyväistä porukkaa. Uusi silta tuli ajankohtaiseksi, kun edellisen sillan kunto oli alkanut rapistua. Silta on kuitenkin tärkeä väylä Kiiminkijoen takana oleville mökkiläisille sekä etenkin Metsähallitukselle, jonka mailla suurin osa Alalammin yksityistiestä kulkee. Uuden sillan käyttöiäksi on laskettu noin sata vuotta, joten aivan heti sitä ei tarvitse uusia. Uusi silta on myös hyvin huoltovapaa.

- Kun ensimmäisen kerran kävin täällä, niin totesin, että vanhan sillan betonikansi oli alkanut rapautua. Betoniset kansielementit olivat aika lailla jo korroosion syömät ja niiden korjaaminen olisi ollut hankalaa, iltatyömaan rakennuttaja ja valvoja Pekka Mosorin A-insinöörit oy:stä kertoi.

Nykyinen silta on myös tehty kestämään nykyisten, aiempaa painavampien ajoneuvojen painon. Siltapalkit ovat säänkestävää terästä, niitä ei ole maalattu ja sillassa jo nyt näkyvät ruosteläikät tulevat toimimaan sillan suojana maalin lailla.

- Tämä on säänkestävää terästä. Se voidaan maalatakin, mutta se on ihan turhaa, sillä maalina toimii pintaruoste. Ruoste alkaa suojata siltapalkkeja korroosiolta, Pekka Mosorin kertoi.

Aiheesta enemmän 10. heinäkuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

159 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page