top of page

Hongan suopellolle on suunnitteilla aurinkovoimala


Kunnan tekninen lautakunta hyväksyi viime viikon tiistaina pidetyssä kokouksessaan Oomi Solar oy:n suunnittelutarveratkaisun. Oomi Solar oy on hakenut suunnittelutarveratkaisua suunnittelemalleen maa-asenteiselle aurinkosähkön tuotantoalueelle. Suunnitellun aurinkovoimalan sijainti on kaksi kilometriä länteen Puolangan keskustaajamasta, Vaalantien varressa. Oomi Solar oy:llä on hallinnassaan vuokrasopimuksella 16,5 hehtaarin laajuinen alue, joka tunnetaan Puolangalla parhaiten Hongan suopeltona.

Oomi Solar oy on sopinut maanomistajan kanssa alueen käytöstä aurinkovoimalan suunnitteluun, rakentamiseen, aurinkovoimalan tuotantoon ja voimalan alasajoon sekä niihin liittyviin toimiin.

Oomi Solar oy:n toimitusjohtaja Olli Tuomivaara kertoi, että yritys toimii valtakunnallisesti, ja käynnissä on parhaillaankin hankkeita, joiden yhteenlaskettu megawattien määrä on tuhansia. He etsivät Suomesta koko ajan alueita, joille voitaisiin perustaa aurinkosähkön tuotantolaitoksia. Vanhat peltoalueet ovat yksi varteenotettavista kohteista. Tällaiset kohteet ovat myös maanvuokraajille mielenkiintoisia kohtuullisen tuoton vuoksi.

Aiheesta enemmän 25. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page